Agenda

 

  • 8 juli t/m 10 juli 2016

Hemmoor weekend

 

 

 

Sociale Media

Wij zijn ook te vinden op:

facebook1twitter21

Openingstijden

Geopend op afspraak

 

contact: 06-10831061

Andere Talen

Onze Staff

 

Al sinds onze start werken we met een vast team aan freelance PADI instructeurs, PADI staff instructeurs en PADI Divemasters.

Jacob Voornhout (Eigenaar  / PADI Instructeur) 

Jacob Voornhout

 

Hoi mededuikers,
Graag stel ik mij even aan jullie voor. Ik ben Jacob Voornhout en ben werkzaam bij de regiopolitie Groningen.
Omdat familie van mij in 1994 naar Curaçao is geëmigreerd en wij in juni 1995 voor de duur van een maand waren uitgenodigd om te komen logeren ben ik in de winter van 1994, bij VG Diving begonnen mijn 1* NOB duikbrevet te halen, zodat ik op Curaçao zonder problemen kon gaan duiken.
Het duikvirus heeft mij toen zodanig ingepakt dat ik in de jaren daar op volgend mijn 2* en 3* NOB duikbrevet heb gehaald.
Omdat er binnen VG Diving behoefte was aan instructeurs die zowel aan de rand van het zwembad als het buitenwater instructie wilden geven ben ik begonnen aan de cursus clubinstructeur.  Het examen gehaald en kon ik eindelijk bevoegd les/instructie gaan geven. Toen bood de NOB mij de kans een 1* en 2* instructeur cursus nieuwe stijl te volgen.  Ik heb dit met beide handen aangegrepen en heb ook mijn examens met goed gevolg afgerond.
In juni 2007 heb ik een cross-over cursus gedaan bij Kontiki Diving zodat ik ook in staat ben duikcursussen te geven volgens de IDD normen.
In  2007 en 2008 heb ik samen met Joop Paarhuis snorkel les in sportcentrum Kardinge in Groningen aan een groep fanatieke kinderen uit Groningen gegeven. In 2008 volgde ik nog een PADI Instructeurscursus, zodat ik nu in staat ben op drie verschillende niveaus les te geven.
Sinds augustus 2012 ben ik zelf  eigenaar geworden van Kontiki Diving. Hans Hijlkema de vorige eigenaar kreeg het op zijn heupen en vertrok naar Bonaire, om daar een duikcentrum op het van der Valk resort te bestieren. Samen met Harald heuker run ik Kontiki Diving.
Heeft u vragen dan staan wij graag voor u bereid.

Harald Heuker (PADI  Master scuba diver trainer)

harald

 

 

Mijn naam is Harald Heuker en ben in sinds 2006 bij Kontiki in opleiding. Mijn eerste buitenwaterduikervaring was erg bijzonder en koud. Ik besloot daarom mijn Open Water Diver cursus maar in Egypte af te ronden. In het voorjaar van 2007 ronde ik daar onder toezicht van Hans mijn Open Water Diver cursus af. In de jaren er na volgde ik diverse Padi opleidingen.

In oktober 2011 ben ik geslaagt voor de Padi Instructeurs examen.

Henri Weishaupt (PADI Instructeur) 

Henri Weishaupt

 

Mijn naam is Henri Weishaupt. In het dagelijks leven run in en Verfzaak in Winschoten en Veendam. In 2006 vond ik dat het tijd werd om me meer te ontspannen. Daarom startte ik in 2006 met wat later bleek een zeer uit de hand gelopen hobby. Na mijn IDD Open Water Diver cursus volgde ik de ene na de andere cursus.

Het leuke aan het duiken vind ik het "beleven" van de onderwater wereld. Ik wilde dit ook graag delen met andere mensen. Daarom heb ik in 2008 gebruik gemaakt van de omscholing bij Kontiki van IDD duiker naar PADI duiker. In Augustus ronde ik mijn PADI Open Water Diver instructeurs cursus af. Sindsdien heb ik al diverse mensen mogen brevetteren. Wie weet tot aan de water kant of onder water!  

Frank Lie Kie Sang (NAUI Instructeur)

Frank Lie Kie Sang
 

Mijn naam is Frank Lie Kie Sang. Ik ben werkzaam in de ICT bij Atos Origin. Ik ben een NAUI instructeur en ben al enige jaren vaste klant bij Snorkel en Duiksportcentrum Kontiki Diving. In mijn vrije tijd run ik een eigen duikschool en leidt duikers op volgens de NAUI methode (die overigens alleen maar afwijkt van de PADI methode door het lesmateriaal want wij "duikers" hebben namelijk allemaal te maken met dezelfde natuurwetten!).

Ook heb ik mij bereid verklaard om bij grote drukte Kontiki Diving bij te staan bij intro en/of buitenwaterduiken. Ik geniet intens van elke duik of die nu in een van de talloze duikstekken is in Nederland of in het heldere water van Malta, Kroatie of waar dan ook. Ik duik vaak dus komen wij elkaar vast nog wel tegen, is het niet boven dan is het wel onder water.

Peter Doodeman ( PADI DIVEMASTER)

 

Hoi mede duikers, graag stel ik mij even aan jullie voor. Mijn naam is Peter Doodeman en in het dagelijkse leven altijd te vinden op het water varend op een schip ergens op de wereld. In mijn vrije tijd ben ik vaak te vinden onder water of in het zwembad. Ik ben sinds mijn jonge jaren al verzot op het water en ook nu nog actief in het waterpoloën.
 
Al heel lang stond het halen van mijn duikbrevet hoog op mijn verlanglijstje, en in 2007 tijdens een vakantie in het warme caribische gebied de knoop door gehakt en mijn PADI OWD gehaald. In 2008 kwam ik in aanraking met Hans van Kontiki-Diving voor de aanschaf van een pak voor het toch wel koudere Hollandse water.
Gelijk na aanschaf maar begonnen met mijn PADI AOWD, en door het enthousiasme van Hans gelijk doorgegaan met PAD Rescue Diver. Een jaartje vrij gedoken en toch maar besloten om verder te gaan met PADI divemaster cursus om mensen te kunnen laten zien hoe mooi en ontspannend de onderwater is. In april 2012 heb ik mijn PADI Divemaster gehaald.
 
Misschien tot aan de waterkant en uiteraard onderwater, Let the bubbles lead the way.

Paul van den Heuvel (Padi divemaster) 

 

paul van den heuvelMijn naam is Paul van den Heuvel. Tijdens mijn vakanties in Egypte heb ik de onderwaterwereld via het snorkelen vele uren bekeken en hiervan genoten. De interesse in het duiken kwam toen wel naar boven maar daar bleef het eerst bij. Op mijn 50e verjaardag werd ik verrast met een cursus Open Water Diver van Padi zodat ik tijdens de vakantie kon gaan duiken. In 2009 de cursus gestart en gelijk het Advanced gedeelte ook gedaan. Ik vond het duiken in Nederland zo mooi en rustgevend dat ik begon met het aanschaffen van de uitrusting, en ik wilde vaker als 2 keer per jaar duiken. Uiteindelijk lag ik elke week in het buitenwater totdat het te koud werd. Om mijn enthousiame en kennis over te kunnen brengen naar anderen ben ik in 2013 begonnen met het volgen van de opleiding voor Divemaster en deze afgerond in 2014.  

 

Sam Speksnijder (PADI Divemaster)
 
Sam_Speksnijder
 
Graag stel ik mezelf even voor. Mijn naam is Sam Speksnijder en ik ben 38 jaar.  In 1999 haalde ik mijn open water brevet in Zoetermeer. Na mijn verhuizing naar Zuidbroek in 2001 ging ik op zoek naar een andere duikschool. Dat weekend stond er een advertentie in de krant van een nieuwe duikschool genaamd Kontiki en dat nog geen 200 mtr bij mij vandaan. Opgave kon gelijk nog dezelfde dag, dus trok in mijn schoenen aan en ging ik er heen. Niet wetend dat inschrijven zolang kon duren! Aan het begin van de middag begon ik met inschrijven en s'avonds laat was ik pas klaar. Want wat bleek: de gezelligheid was toen al ruim aanwezig!

Na eerst enkele duiken te hebben gemaakt met de club ben ik verder gegaan met Advanced Open Water. Daar bleef het niet bij, want vervolgens ging ik verder met Nitrox, EFR, Rescue en inmiddels heb ik mijn Divemaster behaald.